05.01.2016.g.

Danas smo se na kratko zadržali pričajući o vinima VINARIJE DESPOTIKA, i to sa menadžerom prodaje ove vinarije, gospodinom Pejovićem...

 

 

Име вина: МОРАВА

Стил: полусуво бело вино

Сортни састав: морава

Географско порекло:

Температура сервирања: 12С

На први утисак се развијају примарне хербалне ароме, касније долазе наговештаји сена и сувог ливадског цвећа. Ова МОРАВА преточена у боцу својим укусом осликава управо поднебље са кога потиче. Врло је јединственог карактера, са доминантном аромом беле виноградске брескве. Средњег тела и складних киселина, вино новог времена и осликава комбинацију умешности енолога и квалитетног грожђа.

Сервирати уз: Бела меса, салате са преливима, белу рибу.

Cena u DISKONTU DADO: 999,90


 
Име вина: ТРАГ

Стил: стоно суво црвено вино

Сортни састав: Merlot

Географско порекло:

Температура сервирања: 15-18С

Вино ТРАГ, је интензивне рубин боје. Умереног интензитета црвеног и црног бобичастог воћа,благих зачинских арома. Суво, заокружено, деликатно, свиленкасто, меканих танина и елегантног ваниластог финиша. Оптимално избалансирано, идеалан партнер уз скоро све трпезе.

Сервира се уз: Све врсте стекова, сувих меса и сирева.

Cena u DISKONTU DADO: 1099,90Fotografije i tekstovi preneti sa: www.despotika.rs/
 

Име вина: ДОКАЗ


Стил: стоно суво црвено вино

Сортни састав: cabernet sauvignon

Географско порекло:

Температура сервирања: 18С

Вино Доказ, произведено је од најбољих гроздова кабарне совињона уз строгу селекцију и дугу мацерацију како би се арома, боја и феноли стварани у винограду пренели у потпуности у финално вину. На мирису сортни карактер кабарнеа употпуњен је аромама храстовине. Мирис се на ваздуху развија и најављује импресију укуса. Пуно, екстрактивно вино, богато воћним и зачинским аромама, живо и са добрим потенцијалом за даљи развој у боци.

Сервира се уз: црвена меса и печења као и уз плаву рибу.

Cena u DISKONTU DADO: 1149,90


 
Име вина: ЗНАМЕН

Стил: суво бело вино

Сортни састав: rizling rajnski

Географско порекло:

Темпретатура сервирања: 12С

Ризлинг рајнски ЗНАМЕН, већ при првом сусрету подсетиће Вас на ароматско богатсво сорте. У слојевитој ароми, наизменично се јављају мириси ливадског цвећа и белог воћа. На укусу пуно вино, богато аромом, са доста свежине. Арома се развија, и у наконадном укусу остаје доминантна воћност.

Сервирати уз: Јела са морским плодовима, пасте са белим дресингом, речну рибу, пилеће и ћуреће печење.

Cena u DISKONTU DADO: 749,90